Boerderij Kromwijk Cabauw t.b.v. BSU
Boerderij Kromwijk Cabauw t.b.v. BSU

press to zoom
P1040740 boerderij Woudenberg
P1040740 boerderij Woudenberg

press to zoom
Hei- en Boeicopseweg 116, atelier
Hei- en Boeicopseweg 116, atelier

Het atelier van Hei- en Boeicopseweg 116 te Hei- en Boeicop, door Erik Vergunst

press to zoom
Boerderij Kromwijk Cabauw t.b.v. BSU
Boerderij Kromwijk Cabauw t.b.v. BSU

press to zoom
1/20
Adviezen voor uw boerderij
50000864_575870446189291_358113740062300
Verlichte proeverijenroute Vijfheerenlanden

De nieuwe Utrechtse gemeente Vijfheerenlanden brengt leven in de brouwerij. Van 31 januari t/m 16 februari is hier de verlichte proeverijenroute. De route gaat door de plaatsen Lexmond, Leerbroek, Leerdam, Schoonrewoerd en Hei- en Boeicop. Ruim honderd karakteristieke boerderijen worden negen avonden, verspreid over drie weken, aangelicht; steeds op donderdag-, vrijdag- en zaterdagavond van 19 tot 22 uur. Ook enkele molens, een kerk, brugwachterswoningen en voormalige arbeidershuisjes doen mee. Ook zijn natuurlijk weer een aantal boerenbedrijven en andere deelnemende adressen te bezoeken. Op verlichteproeverijen.nl vind je het overzicht. Ook via facebook.com/verlichteproeverijen houden we je op de hoogte.

"Ik wil een boerderij kopen, maar waar begin ik aan?"
Onze diensten

 

De BSU kan voor u een beroep doen op een aantal technische adviseurs met specifieke kennis op het gebied van bouwtechniek en bouwhistorie van boerderijen. Hun advies is onafhankelijk en deskundig. 

 

Ook kunnen zij u adviseren over mogelijke vormen van subsidie of laagrentende leningen. 

De Boerderijenstichting Utrecht
 

Sinds jaar en dag streeft de Boerderijenstichting Utrecht (BSU) naar het behoud van de karakteristieke verschijningsvorm van de Utrechtse boerderijen en hun erven. Zij doet dit door het geven van voorlichting aan overheden, instellingen en particulieren. Boerderijbewoners kunnen bij de BSU terecht voor adviezen over verbouwing, restauratie, subsidiemogelijkheden of de inrichting van erf en tuin. Regionale adviseurs zijn aangesteld om de adviezen uit te brengen.

 

U kunt ons bereiken via advies@utrechtseboerderijen.nl 

uit AgriWiki

Houtworm

 

Houtworm aantastingen beperken zich meestal tot de buitenste centimeters van het hout. Dunne houten onderdelen zoals stoelpoten en panlatten kunnen dus door en door aangetast worden en hun sterkte verliezen. Zwaardere constructiedelen zoals balklagen en gebinten worden doorgaans alleen aan de buitenzijde aangetast.

Het komt nogal eens voor dat met name gebinten in het stalgedeelte van een boerderij er aan de buitenzijde er erg aangetast uitzien. Architecten en constructeurs zonder voldoende ervaring met historische gebouwen, adviseren dan vaak ondoordacht dat de gehele constructie vervangen moet worden. Dit is vaak onnodig en een ......

 

Meer hierover lezen? Klik dan hier op de link naar www.agriwiki.nl

Nieuws
 
Kent u de klompenpaden?
 

Wandelen over boerenland, langs verdwenen buitenplaatsen en de Vecht. Ontdek het mooie buitengebied van Vreeland. Wandelen over boerenland, langs verdwenen buitenplaatsen en de Vecht.

Bezoek de website van Klompenpaden.nl of installeer de app.

De BSU op Pinterest
 

De mooiste en meest inspirerende foto's zijn te vinden op onze Pinterest pagina's. Klik op het logo boven aan de pagina of op de afbeelding hieronder. En maak vooral een eigen account aan.

To play, press and hold the enter key. To stop, release the enter key.