“Proat'n op de dèle”


20150411_145149.jpeg

11 april, Wijhe.

De Stichting Sallands Erfgoed organiseerde op Landgoed Groot Boerle te Wijhe een bijeenkomst van de bij Agrarisch Erfgoed Nederland, AEN, aangesloten provinciale boerderijenstichtingen. De familie Slingerland-van der Bijl, die op deze boerderij een bed & breakfast exploiteren, zorgden voor de gastvrije ontvangst.

De Boerderijenstichting Utrecht discusieerde mee met twee zéér actuele vragen:

1. de toenemende langdurige leegstand van vrijgekomen agrarisch erfgoed

2. boerderijen een toekomst te geven door middel van een herbestemming.

Uit divers onderzoek komt naar voren dat het oppervlak leegstaande agrarische bedrijfsgebouwen in de toekomst vele malen groter zal zijn dan het oppervlak aan overtollige kantoorruimten. Op lokaal en regionaal niveau gaan de provinciale stichtingen zich hier mee bezig houden. Hun ervaringen worden doorgespeeld naar het bestuur van AEN. Die probeert met de verworven kennis de problematiek hoog op de landelijke politieke agenda te krijgen.

Uitgelicht
Recente berichten
Archief
Search By Tags