Grebbelinie: Veenendaal, Achterberg en Rhenen. Een cultuurhistorische fietstocht


image001-3-307x500.jpg

Deze uitgave verschijnt in de reeks Cultuurhistorische routes in Nederland. De route is het tweede deel in een serie routes langs de Grebbelinie. Eerder verscheen de fietstocht Grebbelinie. Renswoude, Woudenberg en Scherpenzeel.

BSU: Langs deze route treft u diverse bijzondere boerderijen aan, met name een aantal wederopbouwboerderijen.

In 1940 kreeg de Grebbelinie een onvoorziene hoofdrol in de landsverdediging. Kort na het aanstellen van Generaal Winkelman werd besloten dat deze waterlinie op de grens van Utrecht en Gelderland hardnekkig verdedigd moest worden. In totaal lagen 50.000 Nederlandse militairen in de loopgraven van Spakenburg tot Rhenen. De Grebbeberg bij Rhenen werd verdedigd door 2.500 man.

Deze rijk geïllustreerde cultuurhistorische fietstocht voert u via Veenendaal, Achterberg en Rhenen over een gedenkwaardig deel van de linie. De route vormt het tweede deel in een serie routes langs de Grebbelinie.

Uitgelicht
Recente berichten
Archief
Search By Tags