Er is een nieuw fotoboek over boerderijen uitgekomen!


omslag hoeve hoftsee herbestemming.jpg

Het gaat met name over de herbestemming van boerderijen, hun erven en bijgebouwen.

Elke dag stoppen in Nederland zeven boeren hun agrarische bedrijf. In de Alblasserwaard en de Vijfheerenlanden ongeveer de helft. Dat leidt tot leegstand van boerderijen. Om ze voor de ondergang te behoeden moeten deze daarom een andere bestemming gaan krijgen. Dat vergt creativiteit en durf. Een boerderij een passende herbestemming geven vraagt om inzicht en kennis. Daarom heeft de Stichting Boerderij & Erf Alblasserwaard-Vijfheerenlanden een fotoboek uitgebracht. Als voorbeeldenboek, als cadeauboek, als tafelboek. Kortom als boek om van te genieten.

"een boek vol goede ideeën"

Het boek bevat een groot aantal door beeldend kunstenaar Evert van Lopik speciaal gemaakte kleurenfoto’s. Het is voorzien van bijpassende teksten en gedichten van publicist Dick de Jong. Het boek geeft een beeld van de vele creatieve manieren om ons cultureel erfgoed voor de toekomst te behouden. Het laat zien hoe herbestemming en ontwikkeling van een boerderij met alles erbij, kan worden gerealiseerd. Een boek vol herkenning, met mooi fotowerk. Prachtig om te hebben, leuk om weg te geven.

Het boek is een vervolg op het eerder door de stichting uitgegeven en al geruime tijd uitverkochte boek Boerenhofsteden… gaandeweg. Het is voor € 14,95 te koop bij de boekhandel en bij Museum De Koperen Knop in Hardinxveld-Giessendam. Als u het boek thuisgestuurd wilt krijgen betaalt u € 5,00 extra. U ontvangt het dan in een degelijke boekverpakking per post (factuur ingesloten). Bestellen kan via de website www.boerderijenerf.nl.

€ 14,95

De realisatie van het boek vond plaats in het kader van de uitvoering van het Masterplan Agrarisch Erfgoed Alblasserwaard-Vijfheerenlanden, een project, waarin de regionale overheden, de provincie Zuid-Holland en het Europees Landbouwfonds voor Plattelandsontwikkeling hebben bijgedragen.

Uitgelicht
Recente berichten
Archief
Search By Tags