Deskundigen van de Boerderijenstichting zijn op pad ...


Verkiezing van de 25ste Boerderij van het Jaar

Ruim 25 boerderijen doen mee aan de verkiezing van de 25ste Boerderij van het Jaar. De aangemelde boerderijen zijn heel verschillend, van woonboerderij, kinderboerderij tot nog volop agrarisch in bedrijf. Alle boerderijen zijn de trots van hun gemeente.

Blijk van waardering

De boerderijen zijn aangemeld door de wethouders van hun gemeente. Hiermee kunnen gemeenten laten zien hoe mooi hun landelijk gebied is. De verkiezing Boerderij van het Jaar is een gezamenlijk initiatief van de Boerderijen Stichting Utrecht, Landschap Erfgoed Utrecht en de Provincie Utrecht. Met de verkiezing wordt publieke aandacht gevraagd voor de vele prachtige historische boerderijen in de provincie Utrecht en voor het landschap waarin ze liggen. Daarnaast is de verkiezing een blijk van waardering voor de boerderijbewoners - boeren en burgers - voor de moeite die ze doen om boerderij en erf in stand te houden en voor de toekomst te bewaren.

Verloop van de wedstrijd.

De aangemelde boerderijen zijn hier te zien.

Bezoekers van de website kunnen aangeven of ze de boerderij een kanshebber vinden. In de komende tijd gaan deskundige van de Boerderijen Stichting Utrecht op pad om de boerderijen te bekijken en hieruit vier genomineerden te kiezen. Welke boerderijen er genomineerd worden wordt ca. 6 mei bekend gemaakt. Wie de uiteindelijke winnaar is wordt door het publiek, die op de genomineerden mag stemmen, en een vakjury bepaald.

Hoeksteen

De uitreiking is een feestelijke ceremonie waarin niet alleen de winnende boerderij in de schijnwerpers staat, maar aandacht wordt besteed aan alle aangemelde boerderijen. In de winnende boerderij wordt een hoeksteen gemetseld als blijvende herinnering. Ook daarvan wordt een feestje gemaakt voor de boerderijbewoners en de winnende gemeente.

Uitgelicht
Recente berichten
Archief
Search By Tags