Een toekomst voor hooibergen


Een hooiberg is een waardevol onderdeel van een historische boerderij. Veel eigenaren gebruiken hem echter nauwelijks meer. Dat is jammer en daarom heeft de Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed (RCE) onder de titel ‘Een toekomst voor hooibergen’ een brochure uitgebracht die laat zien hoe zo’n hooiberg het beste onderhouden kan worden en hoe hij een nieuwe functie kan krijgen.

De brochure beschrijft de monumentale waarde van de hooibergen en gaat in op het onderhoud en mogelijkheden van herbestemming. Bovendien wordt een aantal aspecten voor de bouw van nieuwe hooibergen toegelicht. Ook het relevante overheidsbeleid komt aan de orde.

U kunt de brochure downloaden van de website van de RCE: https://cultureelerfgoed.nl/publicaties/een-toekomst-voor-hooibergen

Uitgelicht
Recente berichten
Archief
Search By Tags