Open Monumentendag op Oud-Amelisweerd

Aanstaande zaterdag (9 september) is het weer Open Monumenten Dag en ook de Boerderijen Stichting Utrecht zit niet stil! In de provincie Utrecht zijn zaterdag 25 monumentale boerderijen opengesteld voor het publiek. Namens de BSU zal Piet den Hertog een lezing verzorgen op het terrein van landgoed Oud-Amelisweerd te Bunnik.

De lezing zal gaan over het karakteristieke karakter van de boerderijen in de Kromme Rijnstreek. Aansluitend op de lezing wordt er een rondleiding georganiseerd over het erf en langs de schuren van boerderij De Zonnewijzer.

De lezingen beginnen om 10:00 en om 12:30 in het theater boven restaurant De Veldkeuken in het koetshuis van Oud-Amelisweerd, Koningslaan 11 te Bunnik. De rondleidingen beginnen om 10:45 en 13:15 op Koningslaan 15. Hopelijk tot zaterdag!

Afbeelding: https://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/4/49/Boerderij_%22De_Zonnewijzer%22.JPG gemaakt door Jan Dijkstra

Uitgelicht
Recente berichten
Archief
Search By Tags