Deelnemers Verlichte proeverijenroute halen lampen op


Vorige week hebben de deelnemers aan de verlichte proeverijenroute Vijfheerenlanden hun lampensets opgehaald. Dat gebeurde bij Landwinkel Van Buuren Fruit aan de Dorpstraat in Schoonrewoerd en op zorgboerderij De Wilgenhoeve in Hei- en Boeicop. Het zijn twee van de ruim 100 deelnemers die van 31 januari t/m 16 februari op donderdag-, vrijdag-, en zaterdagavond hun boerderij in het licht zetten. Ruim vijftien adressen houden een of meerdere open avonden.

Met streekbewoners organiseren Boerderij & Erf Alblasserwaard-Krimpenerwaard-Vijfheerenlanden en de Utrechtse Boerderijenstichting deze smakelijke route, de derde in het Groene Hart. Aanleiding voor deze route is de nieuwe Utrechtse fusiegemeente Vijfheerenlanden. De route vindt plaats in de twee voormalige Zuid-Hollandse gemeenten Leerdam en Zederik. Bewoners laten gedurende negen avonden zien hoe prachtig hun boerenbedrijven en woonboerderijen zijn. Ook doen er een paar molens, een kerk en een voormalige brugwachterswoning aan het Merwedekanaal mee. De route gaat door het Lakerveld, Middelkoop, Hoogeind, Schaikseweg, Dorpsstraat, Kortgerecht, Hei- en Boeicop en over de Heicopperweg.

Boekje en routekaart

De deelnemers benutten deze week om hun boerenbedrijven, woonboerderijen en mogelijk enkele oude bomen zo fraai mogelijk te tonen aan het publiek, dat verwacht wordt op de avonden van 31 januari, 1, 2, 7, 8, 9, 14, 15 en 16 februari tussen 19.00 en 22.00 uur.

Het programma en de routekaart staan op www.verlichteproeverijen.nl. Binnenkort is ook een boekje met korte beschrijvingen en foto’s van de deelnemende adressen beschikbaar. Bij het boekje hoort een routekaart en een overzicht van de activiteiten. Het is voor € 3,00 te koop bij de diverse boerderijwinkels in de Vijfheerenlanden en bij de deelnemers die ’s avonds te bezoeken zijn. Wie nu al meer wil weten, kan contact opnemen met Lyanne de Laat via T 06 3001 3037 of E info@verlichteproeverijen.nl.

Uitgelicht
Recente berichten
Archief
Search By Tags