Lancering van de Ambachtshoeve


Ambachtswerk, jong geleerd, oud gedaan

Zaterdag 21 september werd tijdens de Houtdag op Hoeve Groot Zandbrink een nieuw initiatief gelanceerd: de Ambachtshoeve. De lancering was om 15.30 uur en werd verricht door voorzitter Henk Snel en LEADER-groep voorzitter Ruud van Bennekom. Jong en oud kunnen bij de Ambachtshoeve hun vakmanschap ontdekken. Dit initiatief is er op gericht om de (boeren)ambachten juist in de deze tijd weer onder de aandacht te brengen. En vooral om mensen de ambachten te laten ontdekken, te leren en ontwikkelen en er zelf actief mee aan de slag te gaan.

Eeuwenoude ambachten anno 2019

Zelfvoorzienend en circulair leven is helemaal van deze tijd, maar eigenlijk al eeuwenoud. Veel boeren leefden vroeger zo. De (boeren)ambachten speelden hierbij een cruciale rol zoals hout bewerken, wol spinnen, kaas maken, brood bakken, potten bakken en eigen groente en bloemen telen. Alles dichtbij huis, voor eigen gebruik.

Mensen willen duurzamer, energiezuiniger en vooral klimaatneutraal leven. Daarbij kunnen eeuwenoude ambachten helpen. De Ambachtshoeve helpt jong en oud hun ambachten en vakmanschap te ontdekken en ontwikkelen.

Meld je aan en ontdek jouw vakmanschap bij de Ambachtshoeve

Vanuit de Ambachtshoeve worden cursussen, workshops, lezingen en andere activiteiten aangeboden om meer te leren of aan de slag te gaan met ambachten. Iedereen kan hier aan mee doen. Zo wil de Ambachtshoeve dat de kennis over ambachten en vooral het uitoefenen van ambachten juist in deze tijd wordt gedeeld. Ervaren vrijwilligers die al bedreven zijn in heel uiteenlopende ambachten kunnen ook jou helpen om een ambacht uit te oefenen en zo jouw vakmanschap te ontdekken en vergroten. Meer weten over de Ambachtshoeve, aan de slag met een ambacht of eerst eens meer hierover horen? Meld je dan aan bij de Ambachtshoeve. Dat kan op www.ambachtshoeve.nu of per mail: contact@ambachtshoeve.nu.

De Ambachtshoeve is gevestigd op Hoeve Groot Zandbrink, Postweg 2 in Leusden. Kijk voor meer informatie op www.ambachtshoeve.nu.

Uitgelicht
Recente berichten
Archief
Search By Tags