Industrieweg 30 in Mijdrecht gered van de ondergang


Reparatiewerkzaamheden aan Industrieweg 30, Mijdrecht

Na jaren van achterstallig onderhoud lijkt het erop dat de rijksmonumentale kop-rompboerderij uit 1879 bewaard zal blijven voor het nageslacht. Gemeente De Ronde Venen heeft dit weten af te dwingen met een gerechtelijk bevel in combinatie met een dwangsom van €62.500,-. De eigenaar heeft hiertegen bezwaar gemaakt bij zowel de rechter als de gemeente. De rechter stelde de eigenaar niet in het gelijk. De bezwaarprocedure bij de gemeente loopt nog.

De 19e eeuwse boerderij stond op instorten en was door de brandweer onbewoonbaar verklaard. De eigenaar had wel wat aspecten op laten knappen, maar dit was volgens de gemeente onvoldoende. Nu de rechter de gemeente in het gelijk heeft gesteld, zijn de serieuze herstelwerkzaamheden begonnen. Er is een bedrijf ingeschakeld om het lekkende, rieten dak van de schuur te repareren.

De eigenaar heeft nog de mogelijkheid om in hoger beroep te gaan bij de Raad van State. De advocaat van de eigenaar heeft aangegeven nog geen uitspraken te kunnen doen over de vraag of haar cliënt hier gebruik van wil maken. Overigens is de eigenaar van plan om de boerderij te verkopen en is er een serieuze belangstellende. Als de boerderij van eigenaar verwisselt, vervalt de onderhoudsplicht niet.

Uitgelicht
Recente berichten
Archief
Search By Tags